HTML

MusiX

Kritikák, hírek és még sok-sok nyalánkság EE.one billentyűzete jóvoltából.

Twitter

Utolsó kommentek

  • Polski gyerek: Hello írtam egy e-mail-t neked melyben egy kritika van (2010.10.01. 19:07) Ők lennének a legjobb fellépők?
  • Taraj (törölt): Lassan szülinap... (2010.06.25. 12:10) Kezdjük el!
  • sMMileteardrop: @OmegA404 (törölt): mien luzer? meg milyen balfék? nézdmár hogy ö bármilyen a külsőja megtudja ál... (2010.06.17. 13:41) Kirúgták Mansont
  • lótlanhuszár: ez egy szar, de hallgasd meg az első albumukat, mielött teljesen elítélnéd őket (2010.06.05. 13:11) Mudvayne - Mudvayne
  • Taraj (törölt): Estig összeszedem a gondolatokat... fúúh. (2010.05.15. 14:05) 2 nappal Metallica előtt!
  • Utolsó 20

Újra zenél Tom Morello - A Street Sweeper Social Club nevű jelenségről

2009.07.20. 22:55 Taraj (törölt)

Hát ez nagyon nem friss hír, de én még csak most hallottam: nemrég jelent meg Tom Morello (kopasz csávó), a Rage Against The Machine gitáros bandájának, a Street Sweeper Social Club legújabb lemeze, ami az együttes nevét viseli.

 

A banda tagja még többek között Boots Riley hiphopper (kettőhuszas csávó), ezáltal az új lemez a rap rock/funky rock stílust képviseli, miközben Tom védjegyei mind megtalálhatók a zenéjükben. 2006-ban alakult meg a banda, de ekkor még javában volt Audioslave, és a RATM csak ezután nosztalgiázott egy jó nagyot. De emiatt az Audioslave pihen, és a remény a RATM projekt iránt megint elszállt, de ezt már előre tudtuk. A lemez június 16-án jelent meg, és olyan bandákkal turnéznak/turnéztak, mint a Jane's Addiction és a Nine Inch Nails. Az album nem kritikai siker, az igaz, de Tom Morello talán az egyik legnagyobb húzónév a gitárszakmában, és ez a tény a Billboard lista 37. helyére repítette a debütáló lemezt az első héten. Sőt, ez lett a független albumok listáján a 4. helyezett.

Tom szerint "a korong forradalmi partizós zúzás, aminek gitárjátéka tele van töltettel és félelemmel, és Boots rímei gúnyt és félelmet súgallnak". Boots hozzátette, hogy "fontos anyag ez ahhoz, hogy az utcára és munkanélküliségre jutott családok ezt hallgasák az iPodjukon, miközben dühöngenek a Wall Streeten." Érdekes nyilatkozatok, ezt meg kell hagyni. De vajon életképes lesz-e ez a banda? Mindenesetre megint megjelent a küzdelem jele az igazságtalanság és a politikai/hatalmi tisztességtelenségek ellen, ami mindig is fontos szerepet játszott Tom és a RATM életében. Megjegyzem, a borító is egyedi ilyen szempontból.

Végül álljon itt a lemez első klipje, a 100 Little Curses. 

Stílusuk azért nem rossz. Kritika hamarosan.

ui: van benne egy kis életrajz is, tehát megkapja az "banda" előadó címkét is. Húh, tényleg, már nagyon régen írtam bandákról. Hamarosan azt is pótolom.

ui2: hoppá, milyen banda címke? LOL.

Szólj hozzá!

Címkék: hír előadó

A bejegyzés trackback címe:

https://musix.blog.hu/api/trackback/id/tr11257725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása