HTML

MusiX

Kritikák, hírek és még sok-sok nyalánkság EE.one billentyűzete jóvoltából.

Twitter

Utolsó kommentek

  • Polski gyerek: Hello írtam egy e-mail-t neked melyben egy kritika van (2010.10.01. 19:07) Ők lennének a legjobb fellépők?
  • Taraj (törölt): Lassan szülinap... (2010.06.25. 12:10) Kezdjük el!
  • sMMileteardrop: @OmegA404 (törölt): mien luzer? meg milyen balfék? nézdmár hogy ö bármilyen a külsőja megtudja ál... (2010.06.17. 13:41) Kirúgták Mansont
  • lótlanhuszár: ez egy szar, de hallgasd meg az első albumukat, mielött teljesen elítélnéd őket (2010.06.05. 13:11) Mudvayne - Mudvayne
  • Taraj (törölt): Estig összeszedem a gondolatokat... fúúh. (2010.05.15. 14:05) 2 nappal Metallica előtt!
  • Utolsó 20

HP6

2009.07.24. 12:44 Taraj (törölt)

Eljött az idő: hosszabb csúszások után végre itt van a Harry Potter és a Félvér Herceg Magyarországon is. Tehát végre elkészült a film a szerintem legjobb HP-könyvből, és az elvárásaim hatalmasak voltak. Tényleg nagyon nagyok. Szerencsés voltam, és már a magyar premier napján lehetőségem volt megnézni a filmet. Nehéz lenne erről nem spoileresen írni, tehát a tények előtt egy pár mondat azoknak, akik a filmek alapján követik Harry kalandjait.

A film továbbviszi a cselekmény szálát. Az nagyon érdekes, hogy az egész film csak 3 másodpercnyi utalást tesz az 5. rész legszomorúbb pontjára, de így jártunk, mindegy. Ez azért is fura, mert ez az eddigi leghosszabb rész (két és fél óra), és azt kell mondanom, hogy az arányokat valami óriási módon elcseszték. Ez már az a rész, ahol még egy minimális szerepe van a tinédzserkori baromkodásoknak, de itt már a hatalmas feszültségnek és ellentétnek a jók és a gonosz hatalmak között ki kellett volna rajzolódniuk, ahogy a könyv is tette. De nem.

Túl sok a lényegtelen elem, és háttérbe szorultak azok a lényeges dolgok, amik folyamatosan vezették volna a történetet a fináléhoz. A könyv legfontosabb karakterei közül még Dumbledore megkapja az érdemleges szerepet, még talán Malfoy is, de Piton-t olyan mértékben elhanyagolták, hogy itt el is veszett a könyv varázsa. De fel kell fogni, hogy azok a dolgok, amikre a könyv és a film a hangsúlyt teszi, teljesen mások.

Zavartak még a nagy átugrások. Tehát miért van az, hogy kulcsfontosságú részek kimaradtak a könyvből, ellenben vannak olyan részek, amik néha nem fontosak, de szó szerint vannak idézve. Nem fértek volna bele az időbe? Nem hinném... Az viszont érdekes, hogy ebből a részből nagyon családbarát filmet csináltak. Voltek ennél már sokkal rémisztőbb pillanatok is a HP-sorozat során.

Végülis filmfanoknak ez lesz a legjobb rész. Azt belátom, hogy ez eddig a legszebb rész, ha nem is a leglátványosabb, és a halálfalók által keltett nyomasztó hangulat átjárja a filmet. De ezeket sajna a tinifilmekhez illő gagyi parasztságok elnyomták. Ja, és akit meghatott a végső jelenet, az az utolsó résznél össze fogja szarni magát, azt garantálom.

Bocsánat, hogyha összevissza írás lett, de annyira nem tudom eldönteni, hogy ez most filmnéző fejjel jó-e... azért aki csak a filmeket nézi, megtudhatott volna többet is. Pontot nem adok rá, de mindenkinek ajánlom, aztán majd eldönti, hogy azt kapta-e, amit várt. A tovább után jön a spoileres rész, tehát aki csak a filmeket nézi, attól búcsút veszünk, és küldjük a moziba. Kommenteket se nézze pls.

With spoilers:

Na de a többieknek: ezt történetileg elbaszták ezerrel. Jól láttam, hogy Piton kemény 5 percet szerepelt a filmben? Nyomorékok. Malfoy még rendben van, a színész eddig is jól játszotta a szerencsétlen nagyképűt, és a gyávaság a végső leszámolásnál jól átjött... apropó végső leszámolás:

Tehát jött Piton és megölte Dumbledore-t. Ezután már nagy csata zajlott a Roxfortnál, nem? Akkor mi volt ez, hogy mint az éjszakai huligánok, a halálfalók csöveznek egyet, felégetik Hagrid viskóját, és kész? Mintha senki se látta volna őket.  No bunyó. Piton szereplése meg tényleg nagyon gyenge volt. Semmi Sötét varázslatok kivédése óra, ahol azért most is volt lényeg, és továbbra is olyan bénán játsza a színész, hogy már fáj. És tényleg mintha Pitonnak semmi köze se lenne a filmhez. Az már a könyvben is béna húzás volt, hogy már az elején kiderült Pitonról, hogy halálfaló. A film még ennél is rosszabb: kiderül az elején, hogy áruló, de szinte természetes módon, és a végén úgy állítják oda Pitont, hogy ölje meg Dumbledore-t, mintha ez most kurvára meglepő lenne. Ráadásul Dumbledore-on se látszódik a nagy kétségbeesés, amit a könyv leír. Az a gyanúm, hogy ezzel mintha le szeretnék írni a hetedik rész nagy fordulatát...

Az tényleg igaz, hogy ez a legjobb HP-filmek között van, de kérem szépen... Ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Nyomozás Tom Denem élete után nulla. Ellenben a nagyon fontos kviddiccs itt van. A titkos hallgatózás a jósnő után nincs is benne, igaz, azért, mert Emma Tomphson nem vállalta a filmet. Ellenben Ron csajozása kiemelve ezerrel. És csak én vettem észre azt, hogy Dumbledore el se árulja Poternek, hogy miért kutakodnak Voldemort élete után? Az pedig, hogy kihagyták az utalásokat Dumbledore sebes kezére... legalább a Horcuxokat normális elmagyarázták, és Sirius öccse, a R.A.B. se maradt ki. Lumpshluck (hogy kell írni?) azonban már tényleg merő szánalom volt, bár ez a könyvben is így volt. Az pedig, hogy Caramel Mágiaügyi Miniszter menesztése meg kimaradt az egészből, már tényleg vicces volt. Azonban egy jó pont, hogy Harry végig gyanakszik Malfoyékra, hogy halálfaló lett, de senki se hitt neki, azonban Dumbledore játszotta a hülyét, pedig ő mindent tudott Pitonékról. De miért is? Lásd HP7.

Nem jött le az egész monumentális hatása a filmnek, ami nekem a könyből igenis kitűnt. De ha a HP7 nem lesz komoly, akkor lelövöm Pottyeréket. Tehát már csak a dupla-befejezés van hátra... Húh, ez is nagy tákolmány lett, amit írtam, de annyira hülye hatása van ennek az egésznek, hogy miután megnézitek, ti is megértitek...

1 komment

Címkék: miegymás

A bejegyzés trackback címe:

https://musix.blog.hu/api/trackback/id/tr991264971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taraj (törölt) 2009.07.24. 12:46:51

Anyám, tényleg nem lehet erről a filmről normálisan írni. Ezt vártuk, ellenben nagyon sok dolgot lehet benne hibáztatni... hihetetlenül suck :D
süti beállítások módosítása