HTML

MusiX

Kritikák, hírek és még sok-sok nyalánkság EE.one billentyűzete jóvoltából.

Twitter

Utolsó kommentek

  • Polski gyerek: Hello írtam egy e-mail-t neked melyben egy kritika van (2010.10.01. 19:07) Ők lennének a legjobb fellépők?
  • Taraj (törölt): Lassan szülinap... (2010.06.25. 12:10) Kezdjük el!
  • sMMileteardrop: @OmegA404 (törölt): mien luzer? meg milyen balfék? nézdmár hogy ö bármilyen a külsőja megtudja ál... (2010.06.17. 13:41) Kirúgták Mansont
  • lótlanhuszár: ez egy szar, de hallgasd meg az első albumukat, mielött teljesen elítélnéd őket (2010.06.05. 13:11) Mudvayne - Mudvayne
  • Taraj (törölt): Estig összeszedem a gondolatokat... fúúh. (2010.05.15. 14:05) 2 nappal Metallica előtt!
  • Utolsó 20

Bëlga - Arany

2010.03.08. 18:13 Taraj (törölt)

Kellene borító, de eddig nem találtam elfogadhatót. Mindegy. Itt most nem ez a lényeg.

Írtam róla egy pár hónapja, hogy a Belga idén tavasszal 4 lemezzel szeretne kijönni: egy politizálóssal, egy tanítóssal, stb. Az első felvonás, avagy a kőkemény politikai koncepcióval landoló alkotás már itt is van, és ez... bazmeg. Már a ZigiLemez is kikészített egy pár helyen, de ez tényleg zsibbadás. És akármilyen értelmi szinten is repül (mondjuk ki: elég alacsonyan), igazuk van, ez a legszórakoztatóbb tény. Gyakorlatilag mindne benne van, amit erről a szánalmas majomkodásról tudni kell: ugyanúgy megkapja a tahó paraszt, akinek ez a "munkája", mint a tahó paraszt, akinek meg nem ez a munkája. Rímeket ne várjatok, viszont a zenei aláfestés megint király, talán Titusz nevét most már tényleg meg kellene jegyezni minden MR2-fannak. Szerintetek túlzás azt állítani, hogy nélhány helye a lemez igenis progresszív funrap? Na, hogy is volt? Ja, igen: rímeket ne várjatok, max. szóismétléseket (blablablablaBAZMEG, blebleblebleBAZMEG, istenem, oldschool-belga).

Rendben, nevettünk egy sort, én ezt a lemezt még hallgatni fogom egy ideig (már eleve a Bebukta miatt, ami egyértelműen a csengőhangom lesz), azonban a kritikus is szólaljom meg bennem: igazi vérgagyi, ami már így is hiányzott mindenkinek ezekben a szar hónapokban (vagyis nekem nagyon is). Gyakorlatilag minden stílus megtalálható benne, de a lényeg, hogy nekem egy pár helyen tényleg az elsőlemez-hangulatú Belga jutott eszembe. Zsír.

Ha nem Belga lenne, akkor 6-7 pontot adnék, de a téma is aktuális, és hát legalább nem veszik komolyan magukat, ahogy ezt megszokhattuk. Akkor legyen egy gyenge, de "csakazértis" 8/10, gratuláció, ezt vártuk, jöhet a folytatás!

ui: barátkozzatok meg a gondolattal, hogy most gyártani fogom a kritikákat, mint a veszett pitbull.

1 komment

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://musix.blog.hu/api/trackback/id/tr221821767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sokkos 2010.03.09. 20:30:35

Megbarátkoztam a gondolattal. ;D
süti beállítások módosítása