HTML

MusiX

Kritikák, hírek és még sok-sok nyalánkság EE.one billentyűzete jóvoltából.

Twitter

Utolsó kommentek

  • Polski gyerek: Hello írtam egy e-mail-t neked melyben egy kritika van (2010.10.01. 19:07) Ők lennének a legjobb fellépők?
  • Taraj (törölt): Lassan szülinap... (2010.06.25. 12:10) Kezdjük el!
  • sMMileteardrop: @OmegA404 (törölt): mien luzer? meg milyen balfék? nézdmár hogy ö bármilyen a külsőja megtudja ál... (2010.06.17. 13:41) Kirúgták Mansont
  • lótlanhuszár: ez egy szar, de hallgasd meg az első albumukat, mielött teljesen elítélnéd őket (2010.06.05. 13:11) Mudvayne - Mudvayne
  • Taraj (törölt): Estig összeszedem a gondolatokat... fúúh. (2010.05.15. 14:05) 2 nappal Metallica előtt!
  • Utolsó 20

36 Crazyfists - Collisions & Castaways

2010.07.30. 12:16 Taraj (törölt)

Minden idők egyik legjobb underground bandája elkészítette szokásos sorlemezét. Alaszka megint odabasz?

Nem ragozom tovább az igét, inkább válaszolok a kérdésre: most nem nagyon. Vagy ha igen, akkor az is csak egy aprócska szúnyogcsípés.

Aki nem ismerné a bandát (biztos vagytok egy páran): a banda alaszkai és metalcore-t játszik, amiben egyaránt megtalálható a vad üvöltés és a könnyfacsargatóan gyönyörű dallamok is. Első nagykiadós lemezük 2002-ben jelent (ez még néhol numetálos őrület volt) meg és azóta kétévente újabb koronggal áldják meg a világot. Tőlük köszönhetjük a nálam 10/10-es "A Snow Capped Romance" és "Rest Inside The Flames" lemezeket. Előbbi szinte kioktatja a core műfajok nagyjait, utóbbi meg már fájdalmasan jó.

Nem csoda, hogy ezek után már kurva nagyok az igények és ezeknek a banda csak több-kevesebb sikerrel tud megfelelni. Ez már az ezelőtti lemezen is hallatszódott, ami azonban még mindig hordozta magával az előnyöket. És félreértés ne essék, a Collisions & Castaways sem lett szar. Sőt... mintha átléptek volna dallamos death-metalba. A dalok témáját tekintve akár ez is lehet.

Pozitív, hogy megint sok az ordítás, amihez az énekes Brock Lindow kétséget kizáróan ért. Talán neki van a legremegősebb hangja a metálpalettán. Nagyon bejövős. Az énektémák megint okésak. A dob megint pörög mint az istenfasza (élőben amúgy már annyira, hogy szinte minden dalt kétszer gyorsabban játszanak). Akkor most mi nem tetszik? Nem tudom. A régebbi albumok mintha egyedibbek lettek volna egy picikét. Talán ez a korszak, amiben zordabbak a dalok, kezd kifulladni.

De akkor is gazdagabbak lettünk a Reviver-rel, ami viszont simán ott van a 36CF legjobb számai között. A Death Renames The Light eleje egyszerűen magával ránt, isteni, ugyanúgy, mint az albumot indító In The Midnights: ez a szám lassan kezd, aztán bedarál őrülten. A zárószó Waterhaul II nekem csak rókabőr lehúzásnak minősül, egy kicsit Unforgiven-feelingem volt... :D Egy lassabb hangvételű nóta van, a Caving In Spirals, szerintem az is jó. Most viszont nem kaptunk akusztikus számot, ez egy kicsit fájt.

Hogy lehet őket értékelni? Nem lehet ezt az albumot sem lehúzni, mert világszinten még mindig helyt bírnának állni a nagyok mellett, azonban ez a banda szintjéhez mérve kezd egészen kevés lenni. Legyen 7/10. Nekem az előző korong (The Tide And Its Takers) volt a 8-as. Mindezektől függetlenül megéri a hallgatást, másoknak meg akár bejövősebb is lehet.

Aki pedig netán nem ismerné a bandát, annak bátran ajánlom, főleg az elején említett két albumot. Az nem vicc, hogy azoknak 10/10-et adnék.

Setlist:

1. "In the Midnights"   5:34
2. "Whitewater"   3:21
3. "Mercy and Grace"   3:50
4. "Death Renames the Light"   3:34
5. "Anchors" (ft. Adam Jackson of Twelve Tribes & Raithon Clay of Plans To Make Perfect) 5:40
6. "Long Road to Late Nights"   1:46
7. "Trenches"   3:36
8. "Reviver"   3:42
9. "Caving in Spirals"   4:21
10. "The Deserter" (ft. Brandon Davis of Across The Sun) 4:22
11. "Waterhaul II"   5:04

 

36 Crazyfists - Reviver:


Szólj hozzá!

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://musix.blog.hu/api/trackback/id/tr172186904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása