HTML

MusiX

Kritikák, hírek és még sok-sok nyalánkság EE.one billentyűzete jóvoltából.

Twitter

Utolsó kommentek

  • Polski gyerek: Hello írtam egy e-mail-t neked melyben egy kritika van (2010.10.01. 19:07) Ők lennének a legjobb fellépők?
  • Taraj (törölt): Lassan szülinap... (2010.06.25. 12:10) Kezdjük el!
  • sMMileteardrop: @OmegA404 (törölt): mien luzer? meg milyen balfék? nézdmár hogy ö bármilyen a külsőja megtudja ál... (2010.06.17. 13:41) Kirúgták Mansont
  • lótlanhuszár: ez egy szar, de hallgasd meg az első albumukat, mielött teljesen elítélnéd őket (2010.06.05. 13:11) Mudvayne - Mudvayne
  • Taraj (törölt): Estig összeszedem a gondolatokat... fúúh. (2010.05.15. 14:05) 2 nappal Metallica előtt!
  • Utolsó 20

"Calling John the fisherman..."

2009.07.03. 15:34 Taraj (törölt)

Ez volt az első slágere az egyik legelvontabb együttesnek, és bármilyen hihetetlen, már rávették akkor Kirk Hammetet, hogy szerepeljen a szám klipjében. Ma is atkívak, de nem úgy, mint régen; ma már csak egy-két fesztiválfellépést fogadnak el. Vagy azt sem. Ez a...

PRIMUS

Nem "prímusz". "Prájmusz". Ezt már csak onnan is lehetne tudni, hogy szerves részét képezik egy máig is töretlen népszerűséggel rendelkező rajzfilmsorozatnak. Igggen, ez a South Park. Tizenhárom éve az ő zenéjük hangzik el minden egyes epizód kezdetén, persze ezt már többször remixelték, de az alap ugyanaz. Megjelentek az egyik kedvenc részemben is, a "Chef Aid"-ben. Ennyit erről, lássuk, honnan jöttek, és hogy minek is írok róluk egyáltalán.

Hát igen, neveket és hogy ki-kicsoda, annyira ne kérdezzetek. Inkább elmondom a lényeget. A banda vezéregyéniségét a jobb oldalon láthatjátok, neve Les Claypool. Miatta írok a Primusról. Legyen elég annyi, hogy a siker kezdetén jelent meg a gitáros, Larry LaLonde, valamint a dobos szerepe többször, megjegyezhetetlenül változott.

De Les a fontos. Hangjával szerintem kutyákat lehet idomítani, mármint ha arra gondolunk, hogy biztos tartalmaz egy nem létező frekvenciát. De bármilyen hihetetlen, ezzel teremtette meg a Primus egyik védjegyét. A másik védjegy ez viszotn überli, tisztek olvasók; Les a világ egyik legjobb basszere.

Tehát azon kívül, hogy Les kurva fura egyéniség (igen, ő az baloldalt), olyan basszusjátékkal kínálkozik a számok legnagyobb részénél, hogy tissztességtelen dolog lenne őt kitagadni azért, mert ilyen fura (mármint maga Les). Persze nem pengetővel nyomja, már ez is szokatlan egy énekestől. Úgy csapkodja azokat a húrokat, mint egy igazi profi. Persze a banda többi tagja se marad le: a gitárjáték nagyon virtuóz, a dob pedig pontos, és "jazzesen rokkos".

A Primus eddigi pályafutása során 6 albumot adott ki, igaz, az utolsót is 10 éve. Legnagyobb sikereit a "Sailing the Seas of Cheese" (?), a "Pork Soda", és a "Tales from the Punchbowl" kiadványaival érte el. 2003-ban kijöttek egy EP-vel is, akkor, amikor az eredeti dobos visszatért a bandába (merthogy elment anno :D). Ezután már csak DVD-ket és egy összefoglaló válogatáslemezt adtak ki (They Can't All Be Zingers).

Tehát az első slágere a bandának a "John the Fisherman" volt (igggen, ez is benne volt a Szószparkban, a Guitarhero-s részben), ez máig is nagy klasszikus. Kifejezettten ajánlom az olyan számokat is, mint a "Jerry was a race car driver", a "Too Many Puppies", a "My name is mud", a "Southbound Pachyderm, az "Over the Falls", valamint egy Ozzy feldolgozás, a "Nativity In Black" (N.I.B.). Ugyanúgy ajánlom a feljebb említett válogatáslemezt.

Többet nem is érdemes tudni a falkáról, őket inkább hallgatni kell. Előre szólok, hogy ez most teljesen szubjektívnek hangozhatott, tehát szerintem a többségnek nem fog bejönni a Primus. Én csak ajánlom, mert fantasztikusak és ilyet is ritkán hallani. Itt van még a videó, és szevasztavasz.

Szólj hozzá!

Címkék: videó előadó

A bejegyzés trackback címe:

https://musix.blog.hu/api/trackback/id/tr981224666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása