HTML

MusiX

Kritikák, hírek és még sok-sok nyalánkság EE.one billentyűzete jóvoltából.

Twitter

Utolsó kommentek

  • Polski gyerek: Hello írtam egy e-mail-t neked melyben egy kritika van (2010.10.01. 19:07) Ők lennének a legjobb fellépők?
  • Taraj (törölt): Lassan szülinap... (2010.06.25. 12:10) Kezdjük el!
  • sMMileteardrop: @OmegA404 (törölt): mien luzer? meg milyen balfék? nézdmár hogy ö bármilyen a külsőja megtudja ál... (2010.06.17. 13:41) Kirúgták Mansont
  • lótlanhuszár: ez egy szar, de hallgasd meg az első albumukat, mielött teljesen elítélnéd őket (2010.06.05. 13:11) Mudvayne - Mudvayne
  • Taraj (törölt): Estig összeszedem a gondolatokat... fúúh. (2010.05.15. 14:05) 2 nappal Metallica előtt!
  • Utolsó 20

HORSE the Band - Desperate Living

2009.10.08. 17:25 Taraj (törölt)

Egy borító nem lehet ENNYIRE the Szar.

Na, én ennek a bandának úgy vágtam neki, hogy ez lesz számomra a bazinagy meglepetés. Core, amit én szeretek, és Nintendo, ami nekem is volt kiskoromban, csak aztán elvileg tejet öntöttem bele 3-4-5 évesen, és gallyra ment. De nem ez a lényeg, hanem maga a Nintendo-hatás, ugyanis ezt sugallják az effektek. Látszódik róluk: akkora nagy geekek, hogy egyszerűen beszarás.

Aztán meghallgattam néhány számot, és úgy véltem, hogy talán, mondom, TALÁN tényleg azt kaptam amit úgy nagyjából vártam: nem világmegváltás, de érdekes alternatíva. Ez az első teljes lemez, amit meghalgattam a HORSE the Band-től. És...

 

...nemigaz, itt minden adott lenne egy nagyon nagy meglepetés-bandához. Csodálatos alapötlet szerintem az, hogy ENNYIRE the Különleges módon keverjük a kockaságunkat a kedvenc zenei stílusunkkal. Erre gondolhattak a srácok akkor, amikor nekikezdhettek ennek az egész zenélésnek. És régen ez valamilyen szinten legalább működött: nem volt unalmas a zene, teljesen jól összeszerkesztették, és még hallgatható is volt. Ráadásul rengeteg számban fel lehetett ismerni a 8-bites Nintendot. Szóval király volt... Erre tessék! Kiadták a Desperate Living-et, ami akkora egy üresjárat lett, hogy az már elképzelhetetlen.

Először is: hiába próbál minket arra emlékeztetni, hogy ez végülis mi a fasz lenne,  egyszerűen ez már nem Nintendo-core. Ez egy - már elnézést kérek a fanoktól, de - rettenet. De annyira, hogy most teljesen zavarba estem: meg se bírom fogalmazni, hogy miért nem tetszett a Desperate Living. A "szar" szó pedig nem egy megfogalmazott indok. Az csak egy szimpla szó. Azért még egy plusz bekezdés erejéig ráveszlek titeket arra, hogy stoppoljátok a letöltést.

Egyszerűen valahogy ezek a dallamok sértik a fülem vallását. A screamek kritikán aluliak., de ez úgy kb. igaz az egész vokál részre. Fényévekkel jobb core-énekeseket ismerek (persze nem személyesen xD). Az effektek egyszerűen most gyengék. Régebben sokkal jellegzetesebb dallamokat használtak. Mondjuk 1-2 helyen még mindig tűrhető. De a igazat megvallva ez a zene inkább hardcore-ba csapott át. Márpedig abban nagyon gyenge a Horse. Gitárok: nem rossz, csak az. Ebből fényévekkel többet is ki lehetett volna hozni. Olyan tipikus hardcore-gitárok. Csak sajna a rosszabik fajtából. Aztán: nincs ebben a zenében semmi élet, semmi jelleg. Olyan az egész, mint egy üres, de tökéletes váz, csak egyszerűen már nem volt idő, erő és ihlet arra, hogy a vázra ráépítsük a lényeget. Mintha az egész csak egy vázlat lenne, úgymond mankó, és az igazi stúdiózás még hátra lett volna. Persze ez nem így van, de ez csak még jobban lelomboz.

Na jó, még mindig a banda sampler felelőse a legerősebb, de most még ez is szörnyen gyenge volt. Szinte kizárt, hogy tudjak mondani akár egy pozitív momentumot is a Desperate Livingről. Végighallgatni is csak hosszas fáradozások után sikerült: komolyan mondom, egy pici kellett ahhoz, hogy ne vegyem elő azt a rohadt ragasztót és ne ragasztottam volna oda a fülemet a fejhallgatóhoz. Szomorú. Abban bízok, hogy idén még hallgatni fogok egy még rosszabb albumot. Ez nem hiányzott egyáltalán. Az effektek megmentették a HORSE the Band-et a végső seggberúgástól, és az eeegytől. Magyarul 2/10. SZAR the Ügy. (szánalmas poén, ugye? xD)

Tracklist:

  1. "Cloudwalker" - 4:50
  2. "Desperate Living" - 4:07
  3. "The Failure of All Things" - 4:51
  4. "HORSE the song" - 4:24 (featuring K-SLAX)
  5. "Science Police" - 3:50
  6. "Shapeshift" - 5:11 (featuring Jamie Stewart)
  7. "Between the Trees" - 3:55
  8. "Golden Mummy Golden Bird" - 4:46
  9. "Lord Gold Wand of Unyielding" - 2:32 (featuring Lord Gold and His Purple Majesty)
  10. "Big Business" - 4:56 (featuring Ed Edge)
  11. "Rape Escape" - 7:12 (featuring Valentina Lisitsa)
  12. "Arrive" - 4:10

Videóklip:

Shapeshift

750 views nem tévedhet... =P

Szólj hozzá!

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://musix.blog.hu/api/trackback/id/tr901434528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása