HTML

MusiX

Kritikák, hírek és még sok-sok nyalánkság EE.one billentyűzete jóvoltából.

Twitter

Utolsó kommentek

  • Polski gyerek: Hello írtam egy e-mail-t neked melyben egy kritika van (2010.10.01. 19:07) Ők lennének a legjobb fellépők?
  • Taraj (törölt): Lassan szülinap... (2010.06.25. 12:10) Kezdjük el!
  • sMMileteardrop: @OmegA404 (törölt): mien luzer? meg milyen balfék? nézdmár hogy ö bármilyen a külsőja megtudja ál... (2010.06.17. 13:41) Kirúgták Mansont
  • lótlanhuszár: ez egy szar, de hallgasd meg az első albumukat, mielött teljesen elítélnéd őket (2010.06.05. 13:11) Mudvayne - Mudvayne
  • Taraj (törölt): Estig összeszedem a gondolatokat... fúúh. (2010.05.15. 14:05) 2 nappal Metallica előtt!
  • Utolsó 20

Dead By Sunrise - Out of Ashes

2009.10.10. 21:26 Taraj (törölt)

4 nagyon hosszú év után végre elkészült a lemez. Chester egyedül jobb, mint a Linkin Park (úgymond) éjfél előtt pár perccel?

A munkálatok ezen és a Minutes To Midnight-on nagyjából egy időben kezdődtek. Chester szerint ide kerültek azok az számok, amiket ő írt és egyáltalán nem passzolnak a Linkin Park világához, mert szerinte ezek sötétebb számok. Ezután Chester fogta a Julien-K electrorock bandát és elkezdett dolgozni a Dead By Sunrise-on, ööö... 2005 óta. Már 2 éve is volt hír arról, hogy jön ez az album, sőt, még talán tavaly is. De ezen az albumon valami rohadt sokat dolgozott a banda, míg végül egy nyári napon be nem indult a gépezet, és a DBS elkezdett turnézni, promózni, stb. Nemrég MySpace-en is landolt a végeredmény. Meg tudunk bocsátani a M2M-ért? Jubileumi 30-adik kritika, je.

Határozzuk meg a műfajt: először azt hittem, hogy ez sima rock lesz. De csak ezután jutott eszembe a Julien-K: azok tényleg inkább elektronikusabb arcok. Vagyis kaptunk egy electrorock albumot. Vagyis ez már NEM nu-metal. Chester és az egész LP letett már a nu-metal-ról. Már nem gyerekek. Felnőttek. Ezért utálta szinte minden régebbi fan a M2M-ot, mert egyáltalán nem azt kapta a nép, amit elképzelt. Én úgy vagyok ezzel 2 évvel a megjelenés után, hogy egy új korszakba léptek a bandatagok. Megtartották az elektronikus hangzást, de az új anyagok már letisztultak. Koncertek azonban keményebbek, mint valaha. De megint más vizekre hajóztam. Tehát DBS.

Nagyon furcsa érzések keverednek lelkemben. Merthogy elvileg kapnunk kellene egy olyan albumot, ami más, mint a M2M. És az a legrosszabb ebben, hogy ez nem abban nyilvánul meg, hogy most halk/gyors-e vagy nem. Ha bárki is azt hitte volna, hogy egy durva lemezt készítettek Benningtonék, akkor az egy nagy tévedés volt. Itt az elektronikán és a hangulaton volt a hangsúly. Ami még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az Out of Ashes rossz. Az Out of Ashes nem rossz. De nem is legenda. Ellenben én azt kaptam, amire számítottam. Sima felnőtt, modern zene, ezeknek minden előnyével. És gyengeségével is...

A Julien-K zenészei nem is azért királyak, mert szétdarálják az agyunkat: ügyesen keverik az elektronikus effekteket az alternatív rock-kal, és ez néhány számban kitűnően mutatkozik meg. A kezdés, a Fire, teljesen elfogadható: nem túl hangos, de lényegretörő. Chester felvázolja a lemez lényegét. A Crawl Back In régen nem tetszett nekem, de most már beért nálam. Még mindig nem favorit, de szerintem simán rádióbarát szám, a jobbik fajtájából. És a lemezen még van egypár hasonló stílusú szerzemény, pl. Inside Of Me, My Suffering vagy Condemed.

Végülis vannak a lemezen lassabb számok is, kb. az album felét foglalja el. De ezek közül már nem mindegyik olyan telitalálat, sőt... szerintem egyáltalán nem Chester kreatív oldalát mutatják (ha van olyan). Sajna. Pl. a Let Down vagy az Into You jellegtelen. Igaz, az utóbbiban van egy rész, ahol már egy kicsit hangosabbak, de... nem az igazi. A Walking In Circles-nek még talán vannak kisebb előnyei. De arra is inkább a "Vakok Közt félszemű a király"-elv érvényesül. A legjobb lassú szám egyértelműen az utolsó szám, az In The Darkness. Ügyesen össze lett szerkesztve. Persze nem a legjobb szám a lemezen, de nem rossz.

Másik probléma Chester hangja: sokkal divatbuzisabb lett. Bocsi, Ezt már muszáj volt megmondanom. Ordítozás kevés van, ellenben mintha több lenne a lemezen a "nyávogás". Ennél koncerten sokkal brutálisabb szokott lenni, meg úgy általában a Linkin Parkban. Persze itt más stílus van, és a "más stlíus" megköveteli magának az odaillő hangnemet. Itt ezzel találkozhatunk. De ez kit izgat, ha nekem annyira nem jött be? Nem azt mondom, hogy Chester szar lett, csak itt egy kicsit gyengébb. Ez van. Midnenféleképpen mínusz.

Na, összevissza írás lett ez, talán a legtöbb embernek nem is eshet le, hogy most mit gondolok a lemezről. Itt összefoglalom: az alapok nagyon jók, a hangszerelés is jó, le a kalappal a Julien-K előtt. De van egy csomó fogyatékossága az albumnak, de ha Chester-ről van szó, akkor ez nem is olyan nagy meglepetés. Electro-rock ez, csak sajna a mainstreamebb fajtájából: hatalmas reklámot kapott szerintem a DBS. Na, de a lényeg, hogy végre itt a side-project, egy pár jó , és sok kicsi bosszantó ponttal. Jobb, mint a Breaking Benjamin, de rosszab, mint a Three Days Grace (elvégre mind3 post-grunge valamilyen szinten). BB 6 pontot kapott, TDG 7-et. Tehát a DBS 6.5/10-zel fog zárni, mint egy electro-rock, ami még ípen hallgatható, de nem világmegváltó.

Amúgy azt mondta Chester, hogy inkább ezzel a bandával foglalkozna, mint a Linkin Park-kal. Sokan már azt gondolják, hogy ki fog lépni az LP-ből. Szerintem ez hülyeség.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://musix.blog.hu/api/trackback/id/tr121439303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása