HTML

MusiX

Kritikák, hírek és még sok-sok nyalánkság EE.one billentyűzete jóvoltából.

Twitter

Utolsó kommentek

  • Polski gyerek: Hello írtam egy e-mail-t neked melyben egy kritika van (2010.10.01. 19:07) Ők lennének a legjobb fellépők?
  • Taraj (törölt): Lassan szülinap... (2010.06.25. 12:10) Kezdjük el!
  • sMMileteardrop: @OmegA404 (törölt): mien luzer? meg milyen balfék? nézdmár hogy ö bármilyen a külsőja megtudja ál... (2010.06.17. 13:41) Kirúgták Mansont
  • lótlanhuszár: ez egy szar, de hallgasd meg az első albumukat, mielött teljesen elítélnéd őket (2010.06.05. 13:11) Mudvayne - Mudvayne
  • Taraj (törölt): Estig összeszedem a gondolatokat... fúúh. (2010.05.15. 14:05) 2 nappal Metallica előtt!
  • Utolsó 20

Dreadful Peace - Hidden Reality

2010.02.04. 17:07 Taraj (törölt)

Lehetetlen lett volna nem ejteni egy fránya szót sem lakókörzetem egyik legkedveltebb bandájáról, a Dreadful Peace-ről, amely már évek óta eléggé sikeresen üzemel. Itt van a második (ugye?) EP-jük is.

Nem akarok most történelemórát tartani, akit az ilyen dolgok érdekelnek, azok inkább csekkolják a banda hivatalos MySpace-profilját. Onnan ki is lehet következtetni, hogy nem egy jöttment banda, hiszen már egy pár éve ott vannak a megyei köztudatban. Zenei műfajt tekintve kemény metalcore-osok, tehát a dallamos és az odabaszós részek kellemesen váltogatják egymást. Nem csoda, hogy nekem ez a kedvenc zenei stílusom, erről már valószínüleg sokat olvashattatok az elmúlt pár hónap alatt...

Röviden, tömören? GWARKFUCKTHISWORLDGRRWRLFHOLYMOTHERFUCKSHITGHROÁÁÁÁR! Lehet, hogy már kis városokban is vannak feltörekvő zenei tehetségek, de öcsém! Ha nem írtam volna le az elején, hogy a srácok Békés megyeiek... simán azt mondtátok volna, hogy kaliforniaiak. Legalábbis remélem én. Képzeljek el frankó szövegeket, zúzós riffeket, és sötét, de vagány hangulatot. Már meg is sült a Hidden Reality a kis fejetekben.

Nem akarom nagyon hosszúra nyújtani az írást (elvégre nincs nálam sodrófa), nem is igen kell magyarázkodni a bandával kapcsolatban, mert itt aztán most tényleg minden klappol, stimmel, mondjuk rengeteg időt töltöttek el ezekkel a számokkal. Ez azonban nem kifogás. Ha ennyi idő kell a kitűnő 9/10-es munkához, akkor nekem oké. Nektek is legyen az.

A Desire-ben váltakoznak a nagyon durva ordítások, a lazább énekek, és persze a méglazább rap. Igen. Ezeket szeretem. Tudom, sokan ezeket utálták meg az évek alatt, mert hogy ez volt a tipikus, mindenhonnan hallható zenei irányzat... én akkor is szeretem. Az EP egyértelmű zászlóshajója a Black Plague, amit már eléggé régóta ismernek az itthoniak, és még Youtube-on is látták egy jópáran. Még én is embedeltem anno. De végülis minden szám hozza a várt szintet, nagoyn hallgatható a cucc.

Páran biztos fikázni fogjá az egészet, főleg a inősége miatt. Azért annyit muszáj megemlíteni, hogy hangminőségben persze van egy kis bibi, mármint nem az, hogy rossz, csak az, hogy egy kicsit baltával faragott, ha szabad így fogalmazni... inkább azt mondanán, hogy egyszerűen csak kisebb projekt, nem milliós küldetés. Pedig nagyon annak hat. Ugrás a MySpace-profilra!!!

http://www.myspace.com/dreadfulpeace

 

Végére egy low-budget klip, a Black Plague.

2 komment

Címkék: kritika előadó hallgasd

A bejegyzés trackback címe:

https://musix.blog.hu/api/trackback/id/tr371723402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kecsu18 2010.02.12. 19:08:32

Hali!
Ákos vagyok a DP-dobosa. Most olvasom a blogod, nagyon király köszünjük a kedves szavakat.
Amugy én készitettem a klippet, és ha már irtam akkor most be is "jelentem", hogy tavasszal készülni fog még egy klipp, de ez már kimondottan Kaliforniai hatást fog kelteni egy brutál HD kammal és forgatókönyvel, de (sajna) ez is Low Budget lesz:)..de nyugi ti azt nem fogjátok észrevenni. Csak még azt nem tudjuk hogy melyik nóta legyen a soros, szoval ha valaki olvassa, nyugodtan irja le hogy ő melyiket választaná - csak ha kész lesz irja oda hogy "én választottam":))...nah ennyi mégegyszer thanks
Jah és még annyi hogy. Kit isnerhetek meg az EE.one név alatt?
üdv:Ákos

Taraj (törölt) 2010.02.16. 13:09:01

Ugyan, ez csak természetes, elvégre ti végeztetek jó munkát! ;)
Mi meg köszönjük a klip-bejelentést, várjuk!
EE.one név alatt mit lehet érteni? Ööö, ez egy gyenge szójáték: ÍÍÍ-ván. Tehát Iván. Szeghalmon nincs sok Iván (vagy én vagyok egyedül, vagy ketten vagyunk, de ezt már nem tudom).
süti beállítások módosítása