HTML

MusiX

Kritikák, hírek és még sok-sok nyalánkság EE.one billentyűzete jóvoltából.

Twitter

Utolsó kommentek

  • Polski gyerek: Hello írtam egy e-mail-t neked melyben egy kritika van (2010.10.01. 19:07) Ők lennének a legjobb fellépők?
  • Taraj (törölt): Lassan szülinap... (2010.06.25. 12:10) Kezdjük el!
  • sMMileteardrop: @OmegA404 (törölt): mien luzer? meg milyen balfék? nézdmár hogy ö bármilyen a külsőja megtudja ál... (2010.06.17. 13:41) Kirúgták Mansont
  • lótlanhuszár: ez egy szar, de hallgasd meg az első albumukat, mielött teljesen elítélnéd őket (2010.06.05. 13:11) Mudvayne - Mudvayne
  • Taraj (törölt): Estig összeszedem a gondolatokat... fúúh. (2010.05.15. 14:05) 2 nappal Metallica előtt!
  • Utolsó 20

CKY - Carver City

2009.07.19. 21:40 Taraj (törölt)

Bam Margera öccsének a bandája. Igaz, ez nem írja le az együttest, tehát tovább kell magyarázkodnom...

Szíkéjváj. Anno még voltak ilyen CKY-videók, amiket, ha jól emlékszem, maga Bam rendezett, vagy miafene. Akkor volt tőlük egy bazinagy sláger, a 96 Quite Bitter Beings. Ma is dúdolható, és az a szám elmondott mindent a bandáról: kiváló riffek, nagyon jó dallam, satöbbi. Úgy érzem, hogy ha kell valakinek egy jó kis, dallamso deszkás zene, ami bármi, csak nem punk meg metalcore, akkor itt megkapja a megkapnivalót. Ahogy írtan, itt Bam öccse dobol, igenis jól, tehát szinte minden adott a jó zenéhez. Igaz, a borító valami kegyetlenül ocsmány, de ez van, sokszor elüt a mi ízlésünk másokétól, ugyanis különböző személyiségek és érzelmek élnek a glóbuszon. Igaz ez a zenére is?

Vagyis ocsmány? Nem! Azt kapjuk, amit eddig is kaptunk nagyátlagban a CKY-tól. Nem is értem, hogy minek kellett ilyen borító. Rendben, valahol olvastam olyat, hogy itt most a sötét nyár esti zúzáshoz hasonlítható a hangzás, igaz, ez nekem annyira nem jött át. Mi az, hogy sötét nyári est? Ez maximum tényleg a borítóra igaz. De miért kell ilyen undorító alakokat rakni egy dallamos rockzenére? Majd egyszer megértem, az tuti.

Na de elég a nyavajgásból, mert itt nincs ok arra. Legalább is az elején. Ugyanis a kezdés nem rossz. A Hellions on Parade vicces tisztelgés vagy csúnya baszogatás lehet a RATM iránt, mindegy, jó a szám. Annyira örülök, hogy nem rizsáznak, mert az ilyen bandákhoz a "lassúzás" nem is illik. Itt úgy körülbelül nem is kapunk olyat. A gitárosok jól végzik a dolgukat végig, a dob nem rossz, bár néhány helyen nagyon hülyén hangzik a pergő meg a lábdob, de ezt meg kell szokni, szar volt a dob a St. Angernél is, aztán meg behalsz szám közben. A tagok részéről egyedül az énekessel volt bajom (most tényleg bocs, hogy nem említem őket név szerint), mármint nem a képességeivel, átlagos, magasabb hangon éneklő (nyivákoló?) alternatív rock énekes. De felvételnél lehetett probléma, mert az énekhang halk.

És én itt nagy problémákat érzek: nincsenek kiegyenlítve a trackek, hangos a gitár, eltompul egy kicsit a dob, és valahol néha nagyon csattan. Ének meg eléggé halk, és viszonylag nehéz kivenni a szöveget. Ellenben néha meg halk a gitárszóló a ritmusgitárhoz képest. Basszusgitár meg nincs kiemelve, igaz, ide nem fontos. Ezzel sokat nem romlik a muzsikális érték, azonban egy kicsit tényleg idegesítő. Legyen javunkra az, hogy ha már hangos a gitár, a riffek tényleg jók.

Még egykét szó a single-ről: az A#1 Roller Ragerről. Az a bajom, hogy ez nekem nem tetszik. Jó, ez most nagyon körülíró volt, de akkor is. Szerintem ez a számválasztás nem előnyös, ennél sokkal jobb pillanatok vannak a lemezen, és ha jól tudom, nem (csak) az a célja a kislemeznek, hogy promotálja az albumot: mutassa meg a lemez legjavát, és ne csak azért legyen "sláger", mert hülye címe van (Arma-goddamn-moderfuckin-geddon erre a jó példa). Ez nem is igazi hiba, de maga a szám viszont az. Pöröghet a dob, zúzhat a gitár, de ez nem tudott már meghatni. Miért is?

Mert hiába jó a zene. Lehet jó egy sör is, de egy idő után beleszarsz, hogy mennyire jó, mert vagy nem bírod tovább fizikailag, vagy előjön az "unod a banánt?" szindróma, és akkor más alkohol után fogsz nézni. Szép magyar szóval: UNALMAS. Szerencsére nem nagyon unalmas, hogy most fejvesztve rohangáljak. De ahol meg nem az alap, dallamos rockot nyomják, ott meg viszonylag szar a lemez, ezvan. Pl. az Old Carver's Bones-nál. Mekkora gagyi már. Mondjuk ez már tényleg illik a borítóhoz, és ez a féle kreatív őrjöngés néha hiányzik az embernek. Tehát néha monoton, ami sokszor persze jól jön, de itt most annyira nem, mert nem tudod megjegyezni a jó számok nevét, ha többször megjelenik uyanaz a séma.

Ájj, annyira Nickelback-feelingem van. Mármint nem azért, mert ez egy nagyon ismert banda mindenki számára, vagy mert azért, mert ugyanaz a zenei stílus. Azért van, mert itt van egy tök slágeres album, és mégse mondhatom azt, hogy teljesen meg vagyok elégedve. Adnék rá kilencet is, meg nyolcat is, és még hetet is! De most tényleg kétségbe vagyok esve. Nem tudtam elég érvet szedni magamnak ahhoz, hogy most egy konkrét pontszámot mondjak. Nem lenne igazság, ha kevesebb pontot kapna, mint a Killswitch, és kategóriájában is ritkaság. Csakúgy meg nem akarom osztogatni a magas pontszámokat. Nincs mit tenni, ez is egy olyan 2009-es album, ami zseniális, de meglátszódik néha rajta a gazdasági válság piszka. Egy nagyon gyenge 8-as. De tényleg rohadt gyenge. Végülis talán tényleg lehetne hasonlítani a legutóbbi Nickelback lemezekre, de azon vannak lassú számok is, ellenben hihetetlen, de az egy jó album. De nyugalom. Nem ajánlom, hogy ez örök kedvenc lesz, de hallgatható anyag. Bár az újrahallgathatóság, a szavatosság tényleg hiányzik sajna. Akkor lenne ez a lemez teljesen egyedi. De így egy "hétpluszfél" album.

3 komment

Címkék: kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://musix.blog.hu/api/trackback/id/tr961255448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagash 2009.10.24. 22:00:16

Kedves EE.one!
Olvastam a cikked, és megmondom őszintén engem nagyon mellbevágott.
NAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN: A CKY már a Jackass nevű tv műsor indulása óta a kedvenc együttesem - majdhogynem amit csak csináltak a srácok, az megvan (film, klip, megalakulás előtti zenék, stb.)! Természetesen én sem mondom azt, hogy minden számok maga a tökély, és hogy ők a világ legjobb együttese (bár számomra ők azok!!!), DE lássuk be igencsak kevés CKY-hoz hasonló zene van manapság, ami nem az idióta divat irányzatokat követi, és van egy bizonyos saját stílusa, ami minden egyes albumukra jellemző. Gondolok itt a teljesen egyedi hangzásra, és a szerintem zseniális HELLVIEW ma már trilógiára.
CARVER CITY: amint meghallottam a hírt, még valamikor 2008ban, hogy a CKY leszerződött a Roadrunner kiadóval, egyből megörültem, és onnantól kezdve nem telt el nap anélkül, hogy ne néztem volna meg a megjelenés dátumát a neten. Végül valamikor az év elején megjelent - és ide kapcsolódik a szavatosságról írt véleményed megcáfolása - és én egész nyáron azt hallgattam a többi albumukkal és számaikkal együtt. Részemre meghozta a várt hatást - kicsit újszerű masteringal, de megmaradtak az originál egyedi hangzásnál. Az énekes - magas hang? Nem tudom te hogy vagy vele, de én sokkal jobban tudm élvezni, mint mondjuk a Breaking Benjamint, a Rise Against, SŐT mi több, még a Nickelblacknél is! A borító szerintem egyenesen remek! Nemtudom láttad-e már az USA promo reklámot:

www.youtube.com/watch?v=U6g7VTHFTwE

Visszaadja az egész album hangulatát (2,3,5, és 10-es szám - ha érted mire gondolok!)! Személy szerint az albumról a kedvenc számaim az ...AND SHE NEVER RETURNED, és az A#1 ROLLER RAGER (-> ha az utóbbit nem hallottad még kocsiban, jó hangcuccal max hangeről, akkor ajánlom!). Az OLD CARVER'S BONES bennem valamiért a régi FOREIGN OBJECTS -es időket idézi.
Az albumon szerintem egyetlen egy nagyor rossz szám van (pontosabban nem rosz, csak nekem nem tetszik): WOE IS ME!

Minden esetre értékelem a munkásságod - és nagyon örülök, hogy szerény személyemen kívül is ismeri Magyarországon a bandát - mert nem találkoztam még olyan emberrel! Várjuk a köv. albumukat, illetve nem ártana valami ESCAPE FROM HELLVIEW szerű brutál videó sem! CKY!!!

A legnagyobb tisztelettel:
Nagash

Taraj (törölt) 2009.10.25. 13:40:49

Kedves Nagash!
Ejj, nagyon örülök most kommentednek. Egyszerűen ez hiányzik a blogra: érvek és ellenérvek sokasága, valamint egy jópár szubjektív vélemény, amit ugyanúgy lehete tisztelni, mint bármelyik béna kritikus (=én) szavát.
Na, végülis észrevettem, hogy ezek a kritikák, amiket még a blog indulásakor írtam, egyszerűen rendezetlenek, és hiába tartalmazza a lényeget, nagyon nehéz kiszedni belőle. Mert én erre az albumra nem mondtam hogy rossz. Sőt: nálam a 8-as osztályzat egyszerűen az átlagon felüli hallgatható, de még ípenhogy nem zseniális lemezeket jelöli. Bevallom, én tényleg nem sok CKY-t számot hallgattam, de ha te így bírsz érvelni a számokról, akkor a fanok számára biztosan kiemelkedő CKY lemez lehet.
Na, a lényeg, hogy köszönöm, h rátaláltál a blogra, és köszönöm, hogy ÉRTELMESEN "kritzáltad" a kritikámat... eh :D
EE.one

freddyD 2009.10.26. 16:43:22

Én is ismerem a CKY-t, meg is van eredetiben első három albumuk. A Carver City-t még nem vettem meg (kicsit drága még az import), de 2 próbahallgatás után kijelenthető, hogy azért sokkal jobb lemez, mint az azelőtti An answer can be found
süti beállítások módosítása